CV

Gode råd til dit CV

Det kan være svært at få formuleret sine kompetencer og erfaring når man er ufaglært. I denne guide har vi samlet nogle råd til hvordan du kan gøre det, så du får de vigtigste ting på plads.

En ansøgning er vigtig, men som ufaglært er dit CV endnu vigtigere! Oftest læser virksomhederne først dit CV før de læser din ansøgning.

Ansøgning

1.
Først er det en god idé at læse jobopslaget grundigt igennem. Overvej om det er det rigtige job for dig.

2.
Fortæl hvorfor at netop DU skal have dette job! Gør det personligt og skriv eventuelt hvordan du vil gå til opgaven.

3.
Motivér din ansøgning. Fortæl hvorfor du søger jobbet i netop denne virksomhed! Det er godt at have styr på hvem du skriver til, så brug 3-4 min på at læse lidt om virksomheden. Det vil få dem til at føle, at du er seriøs.

4.
Brug ikke akademisk sprog, dvs. du skal lyde som dig og ikke prøve at lyde som en anden. Det giver et personligt og realistisk billede af hvem du er.

5.
Sørg for at der ikke står for meget, men at det er det rigtige som står i din ansøgning. Dvs. alt hvad der kan undlades af ligegyldige detaljer skal undlades, da arbejdsgiveren som regel går direkte til dit CV.

6.
Lav aldrig en standard ansøgning. Det er vigtigt at virksomheden kan se at du retter ansøgningen mod dem og ikke andre virksomheder.

Hvad skal dit CV indeholde?

Kontaktoplysninger, navn, alder, bopæl, telefonnummer og din email – sørg for at det er læsevenligt.

Erhverserfaring evt. uddannelse og kurser.

Tidligere jobs – husk at sætte de nyeste først.

Sprog – nogle virksomheder vil vide om man kan tale, skrive engelsk.

Civilstaus – er en privatsag, men du står stærkere, hvis arbejdsgiveren ved om du har familie eller om du er alene.

Billede – det er en god idé at lægge et billede ved dit CV, da det er rart for arbejdsgiveren at kunne danne sig et indtryk af den han/hun skal ansætte.

Interesser – som ufaglært, er det vigtigt at man kan fungerer i et arbejdsmiljø med mange forskellige typer. Derfor er det vigtigt at arbejdsgiveren ved lidt om hvilken type du er. Fx om du kan lide at dyrke sport, spiller musik eller har andre fritidsinteresser.

Andet – hvis du har andet, som du mener kan være en styrke/fordel for at du får jobbet, så skriv det!

Gode råd inden du sender din ansøgning og CV

1.
Det er en god idé at holde din ansøgning samt CV kort og struktureret. Det gør det meget nemmere for arbejdsgiveren at læse og hurtigere få et overblik over hvem du er.

2.
Få en ven eller et familiemedlem til at kigge din ansøgning og CV igennem, inden du sender det. Det kan være svært at beskrive sig selv og hvem man er. Måske ser de nogle ting i dig, som du ikke selv har fået med.

3.
Hvis du har udtalelser fra tidligere arbejdsgivere, så sørg for at få dem vedhæftet dit CV. Det giver et indtryk af at du er seriøs og at du gerne vil have jobbet!

Ansøgning og CV

Skriv et svar